Контранастъплението на украинските въоръжени сили не доведе до желаните резултати. Затова

...
Контранастъплението на украинските въоръжени сили не доведе до желаните резултати. Затова
Коментари Харесай

Да убием възможно най-много врагове: Украйна избра нова стратегия срещу Русия

Контранастъплението на украинските въоръжени сили не докара до мечтаните резултати. Затова Украйна избира нова бойна тактика, оповестява немският таблоид Bild.

Според източници на изданието Украйна се преориентира от деокупация на окупираните територии към защита и нанасяне на оптималната щета на окупаторите. Акцентът ще бъде и върху запазването на живота на украинските бранители.

" Нашата цел е да поддържаме равнището на ликвидиране допустимо най-положително. Ако 10 към 1 е в наша изгода, тогава ще продължим, в случай че е 1 към 1 ще отстъпим “, сподели един от украинските офицери пред изданието.

Друг войник ​​потвърди думите му. Той твърди, че в този момент няма напън за офанзива, тъй че задачата е да се максимизират загубите на съперника. Основното нещо е да спасим колкото се може повече украински животи. Бивш западен боен, който е консултант на Украйна, също удостовери тази информация.

„ Това, което виждаме, е всъщност следено ариергардно деяние. Поставяте минно поле, гледате колкото се може повече руснаци да умрат и танковете им да бъдат унищожени. И когато те пробият, вие се оттегляте на километър и позволявате на руснаците да влязат в идващото минно поле, което сте построили в това време “, споделя съветникът.

Отбелязва се, че Киев скрито е решил да разчита на нанасяне на загуби в жива мощ и техника на съветските въоръжени сили. Сега задачата на отбранителните сили е да доближат точката, в която съветското нахлуване се срутва. Освен това съветникът декларира, че Украйна не се концентрира върху задържането или връщането на територии, до момента в който окупаторите не изгубят задоволително мощ или когато в украинските въоръжени сили се появят оръжия, които ще трансформират разпоредбите на играта.

Украинският боен, поискал анонимност, сподели също, че в този момент въоръжените сили на Украйна ще работят рационално и в сходство със обстановката, защото през лятото, както беше посочено, съвсем не е имало разлика сред заповедите на Руските въоръжени сили и украинските.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР